انجام تحلیل آماری
انجام تحلیل آماری دربرگیرنده تمام فرآیندهای تحلیل و آنالیز اطلاعات و داده های در دسترس و جمع آوری شده از طریق دیتاست های معتبر و یا طراحی پرسشنامه و مصاحبه می باشد که به صورت گزارشی از جداول و نمودارهای تحلیلی و تفسیر آن ها، به شکلی که نتایج کاربردی را ارائه دهد ، تدوین و تهیه می گردد
در این فرآیند نرم افزارها و ابزارهای فراوانی جهت انجام پروژه های تحلیلی وجود دارد
از جمله ، spss , smartpls , excel , amos , lisrel , eviews – که این ابزارها پرکاربردترین ابزارهای انجام تحلیل آماری هستند .
تحلیل آماری در چه حوزه هایی کاربرد دارد ؟
در بیشتر زمینه های تخصصی مدیریت ، روانشناسی ، مهندسی کشاورزی ، علوم اجتماعی و… به منظور تجزیه تحلیل اطلاعات مدنظر از این روش استفاده می شود .
رد یا تایید فرضیات ، دستیابی به نتایج مطلوب ، دسته بندی و رتبه بندی عوامل و متغیرها ، استخراج ویژگی های موثر و بسیاری موارد دیگر حاصل انجام تحلیل آماری دقیق و حرفه ای می باشد.
در تمامی سازمان ها ، موسسات ، دانشگاه ها و شرکت هایی که حجم وسیعی از اطلاعات سروکار دارند از تحلیل آماری به منظور ، دستیابی به علل ، متغیرها و معیارهای تاثیرگذار در هر بخش استفاده می شود.
دانشجویان نیز به منظور انجام و تکمیل پایان نامه های خود در برخی از رشته های علوم انسانی از این روش استفاده و انجام می شود.
نرم افزارهای انجام پروژه تحلیل آماری
همانطور که می دانید در تحقیقات و پژوهش های علمی تجزیه تحلیل و استنباط آماری یکی از پایه های مهم ، روشی کاربردی می باشد .
انجام تحلیل آماری با نرم افزار smartpls
نرم افزار مدرن و به روز smartpls (اسمارت پی ال اس ) یکی از مهمترین ابزارهای انجام تحلیل آماری و مدل سازی معادلات ساختاری و تعیین مدل ساختاری مناسب می باشد که از روش حداقل مربعات جزئی (PLS) استفاده می نماید .
به صورت کلی 2 رویکرد جهت تخمین زدن پارامترها در معادلات ساختاری وجود دارد:
رویکردی که مبتنی بر کواریانس است و رویکرد مبتنی بر واریانس
یکی از روش های معادلات ساختاری مبتنی بر واریانس، روش حداقل مربعات جزئی (PLS) است که توسط ولد در دهه 1970 میلادی معرفی شده است.
تحلیل پروژه با smartpls
ولد این روش را در مقابل تکنیک مبتنی بر کواریانس که توسط جورسکوگ مطرح شده بود ، ابداع نموده است. نرم افزار smartpls قابلیت پاسخ دهی با حجم نمونه بسیار پایین نسبت به سایر نرم افزارهای را دارد
نرم افزار spss
به قول معروف دود از کنده بلند می شود ، این جمله را در بحث تحلیل آماری می توان در وصف نرم افزار spss به کار برد .یکی از اولین و قدیمی ترین ابزارها جهت انالیز های آماری اس پی اس اس می باشد
بدون تردید spss مجموعه ای کاربردی ،در جهت تحلیل های آماری علوم اجتماعی و انسانی در سطوح سازمانی ، دانشگاهی و صنعتی می باشد
این ابزار در تحلیل های آماری سازمانها و ادارات ، آنالیزهای آماری پژوهش و تحقیقات علمی آکادمیک ، تجزیه تحلیل داده های صنعتی نقش پررنگی دارد
همینطور محققان و محصلین رشته های روانشناسی ، کشاورزی ، مدیریت،علوم اجتماعی،علوم انسانی و بسیاری دیگر از گرایشها با این نرم افزار تحقیقات فراوانی را به سرانجام رسانده اند .
انجام تحلیل داده های پرسشنامه با spss
spss یکی از محبوب ترین بسته های نرم افزاری تحلیل آماری به شمار می رود و می تواند با دستورالعمل هایی از سطح ساده تا پیچیده داده ها را آنالیز بنماید و خروجی های دقیقی را ارائه دهد
همبستگی تفکیکی ، رگرسیون خطی ساده ،استخراج نمودار هیستوگرام ،تعیین نمودن شاخص های پراکندگی ،رسم نمودار های ستونی و . . . از عملکردهای spss است
از مزایای این ابزار میتوان به مواردی مانند سیستم منوی آسان خودآموز برای مبتدیان انعطاف پذیری بالا ، سفارشی سازی و گرفتن خروجی های مدنظر ، گزینه های اتوماسیون بالا ، پشتیبانی از سیستم عامل های ویندوز، مکینتاش و لینوکس و کاربرد گسترده در بین محققین و متخصصین و به رسمیت شناخته شدن در تمامی مجامع علمی ، تخصصی و صنعتی ، اشاره داشت
نرم افزار lisrel
لیزرل ابزاری توانمنددر زمینه مدل سازی معادلات ساختاری و تحلیل مسیر است که جهت پاسخ دهی و گرفتن حروجی نیاز به داده هایی با حجم بالا دارد .
انجام تحلیل آماری عاملی اکتشافی ،اجرای تحلیل های عاملی مرتبه دوم ، پروژه های تحلیل عاملی تأییدی، انجام تحلیل مسیر (مدل یابی علت و معلولی با متغیرهای مکنون) از کاربردهای lisrel هستند .
این نرم افزار تحلیل داده و اطلاعات آماری توصیفی و آماری استنباطی را پشتیبانی می نماید
محیط amos
نرم افزار ایموس amos به منظور بررسی روابط متغیرهای مدل و همچنین مدل سازی معادلات ساختاری pls و موارد مشابه استفاده می گردد .
این ابزار که توسط IBM طراحی شده است ، مشابهت های فراوانی با محیط lisrel دارد . پیشنهاد می کنیم مطلب مرتبط با این نرم افزار را از طریق لینک روبرو مطالعه نمایید : نرم افزار amos
ابزار تخصصی eviews
پرکاربردترین ابزار تحلیلی در زمینه های مالی ، اقتصادسنجی و زیرشاخه های تخصصی آنها ، نرم افزار eveiws می باشد .
ما به صورت کاملا تخصصی ، تحلیل های آماری مرتبط با این نرم افزار را به شما آموزش می دهیم ، اجرا می کنیم ، و خروجی های مربوطه را آنالیز می نماییم
مشاوره تحلیل آماری با expert choice
از اکسپرت چویس به منظور به منظور تحلیل های سلسله مراتبی استفاده می شود .به شکل ساده تر می توان حتی از محیط excel نیز جهت این امر استفاده نمود
minitab
نرم افزار مینی تب نیز یکی دیگر از بی شمار ابزارهای قدرتمند و پرکاربرد تحلیل آماری می باشد که به صورت ویژه در زمینه تحلیل سری های زمانی راهگشا و پاسخگو می باشد.
شما می توانید با ثبت درخواست و یا تماس با ما ، از خدمات تخصصی ما در زمینه نرم افزار minitab مطلع و بهره مند شوید
مراحل انجام تحلیل آماری
تحلیل داده های آماری مراحلی دارد که گام به گام برای شما تشریح می نماییم .و رعایت این مراحل طبق همین روال اهمیت زیادی دارد تا بتوانید به نتایج صحیح و دقیقی دست پیدا کنید .
پس از آن که داده ها و اطلاعات آماری از طریق پرسشنامه، مصاحبه و یا به روشهای دیگر جمع آوری گردید باید پرسشنامه هایی که بی دقت تکمیل شده و داده پرت محسوب می شوند را شناسایی کنید و آنان را حذف نمایید .
جال مراحل اصلی نرم افزاری پروژه شروع می گردد. البته در نرم افزارهای تخصصی آمار ، ممکن است برخی مراحل متفاوت باشند یا بعضی از مراحل نیاز به اجرا نداشته باشند .
آموزش و مشاوره تحلیل اطلاعات آماری
پس از تعیین دقیق متغیرها و تعریف فرضیات ، داده ها وارد نرم افزار می شوند. داده هایی که وارد نرم افزار می کنید باید مرتب و اصولی دسته بندی شده باشند .
یک فایل اکسل را در نظر بگیرید ، ستون های آن شامل سوالات پرسشنامه و سطرهای آن افرادی هستند که با شما در تکمیل پرسشنامه همکاری کرده اند .
سپس آزمون های پیش فرض ، روایی و پایایی پرسشنامه و اطلاعات آماری سنجیده می شود . در نهایت با تحلیل آمارهای استنباطی و توصیفی خروجی های نرم افزار بدست می آید .
در ادامه یک فرد و مشاور متخصص می تواند در تحلیل نتایج شما را مشاوره و یاری نماید . البته متخصصین و مشاورین ما تمامی این مراحل را به راحتی و با کیفیت بالا توام با دقت و ظرافتی خاص برای شما اجرا خواهند کرد .
برخی از خدمات تحلیل آماری تخصصی ما
تحلیل و آنالیز داده های آماری (تجزیه تحلیل همبستگی ، رگرسیون و آزمون های اصلی) با نرم افزار spss , smartpls,lisrel
انجام تحلیل عاملی تاییدی و مدلسازی معادلات ساختاری بوسیله نرم افزارهای لیزرل و AMOS
دسته بندی و شناسایی و اولویت بندی معیارها و شاخصها با بهره از روشهای تصمیم گیری چند معیاره مثل AHP و ANP
شناسایی و تعیین روابط میان شاخصها با استفاده از روش دیمتل
تعیین و اولویت بندی معیارها با استفاده از روش های تاپسیس و ویکور فازی
اجرا و مشاوره پروژه های minitab , expert choice
طراحی پرسشنامه و مصاحبه در زمینه های روانشناسی ، مدیریت ، علوم اجتماعی ، علوم تربیتی ، علوم سیاسی
مطالب زیر را در صورت نیاز جهت کسب اطلاعات تخصصی مطالعه نمایید :
سیستم برنامه ریزی منابع سازمان
روش های انجام تحلیل داده های آماری
روش های تحلیل آماری بر اساس شاخص های متنوعی دسته بندی می شوند، ماهیت و هدف تحلیل ، مسیر، زمان، اجرا و میزان ژرفایی تجزیه تحلیل مربوطه از همین نوع از معیارها هستند.
اینکه تحلیل موردنظر به چه هدفی خواهد رسید و چه کاربردی خواهد داشت، و تا چه حد به سایر زمینه ها تعمیم پذیر خواهد بود، میتواند تعیین کننده نوع تحلیل از منظر هدف باشد.
تحلیل های آماری از نظر هدف
تحلیل های آماری از نقطه نظر اهداف را می توان به تحلیل های بنیادی، آنالیزهای کاربردی و تحلیل های عملی تقسیم نمود .
تحلیل های بنیادی یا ناب به ایحاد الگو های نظری به جهت تبیین پدیده ها و اطلاعات می پردازند.
تحلیل های کاربردی اماری به بررسی ساختارهای نظری در شکل ها و موقعیتهای عملی و حقیقی اشاره دارند .
تحلیل عملی به بهره برداری تخصصی و علمی یافته های نظری و کاربردی و تحقق تکنیک یا فن می انجامد .
دسته بندی تحلیل ها بر اساس مسیر
ازنظر نوع مسیر، تحلیل آماری به کیفی، توصیفی، آزمایشی، پیمایشی، برآوردی و ارزیابی، علی مقایسه ای، همبستگی، تاریخی دسته بندی می شوند .
در تجزیه تحلیل کیفی، بامطالعه رفتار انسان در شرایط و حالات طبیعی خود سروکار داریم و تلاش می کنیم وجود تحلیل گر یا ساختار تحلیلی بر رفتار طبیعی تاثیرگذار نباشد .
همچنین سعی می شود اطلاعات و داده مورد نظر از دید پاسخ دهندگان یا گروه های تحت مشاهده و جامعه آماری ، جمع آوری و آنالیز گردند و جهت گیری های فکری و فرهنگی تحلیل گر در جمع آوری، تجزیه تحلیل یا ارائه آن ها تأثیری نداشته باشد .
انجام تحلیل های آماری توصیفی
انجام تحلیل آماری توصیفی به پدیده هایی می پردازد که بهصورت طبیعی رخ میدهند و در آن هیچ دستکاری آزمایشی صورت نمیگیرد.
در تحلیل آزمایشی، تحلیلگر یا آزمایشگر تلاش میکند محرک، رفتار یا شرایط محیطی و به طورکلی متغیرهای مستقل را بهصورت دقیق و منظم و حرفه ای دست کاری و اثر متغیرهای نامربوط را کنترل و سپس چگونگی تأثیر دستکاری خود بر تغییر وضعیت، رفتار آزمودنیها و بهطورکلی متغیر وابسته را مشاهده نماید یا بسنجد.
تحلیل های پیشمایشی
پیمایش تحلیلی است توصیفی-تبیینی، که بر پایه انتخاب نمونه ای تصادفی و معرف از افراد جامعه تحلیل و پاسخ آن ها به یک مجموعه پرسش با استفاده از ابزار پرسشنامه، نظرسنجی ، مصاحبه و یا روش های دیگر به مطالعه وضع موجود اعم از نگرش ها، عقیده ها، رفتارها و به طورکلی استخراج اطلاعات درباره شرایط زندگی و مقوله هایی که افراد را معین و متمایز میگردانند، میپردازد.
از پیمایش میتوان برای آزمون تبیین ها یا نظریه های پیشین و ابداع نظریه های جدید بهره جست.
انجام تحلیل آماری برآوردی
تحلیل آماری برآوردی یا ارزیابی، تحلیلی است جهت جمع آوری اطلاعات تفصیلی از وضع موجود یا آنچه هست به عنوان پایه ای برای قضاوت یادآوری درباره ثمربخشی تصمیمهای گذشته و اتخاذ تصمیم برای آینده.
تحلیل های علّی – مقایسه ای
روش علّی-مقایسه ای یا پس رویدادی روشی است که طی آن تحلیلگر با مقایسه گروه های متشکل، علتهای احتمالی تغییر در متغیر وابسته را مطالعه میکند.
روش همبستگی
روش همبستگی که بیشتر آن را بهعنوان یک روش تحلیل آماری میشناسند تا یک روش تحلیل، به سنجش رابطه بین دو یا چند متغیر میپردازد.
تقسیم بندی انجام تحلیل آماری از منظر زمانی
ازنظر زمان تحلیل آماری ، تحلیلها به انواع مقطعی و طولی تقسیمبندی میشوند.که ممکن است در یک بازه مشخص اجرا شوند یا به تحلیل اطلاعات پدیده ای از آغاز آن بپردازند .
نحوه انجام تحلیل های آماری
ازلحاظ اجرا یا نحوه جمع آوری داده ها، تحلیل های آماری با توجه به داده های مدنظر به انواع میدانی، اسنادی و آزمایشگاهی تقسیم میشوند.
نهایتاً ازلحاظ میزان ژرفایی نیز انجام تحلیل آماری به دو گروه پهنان گر و ژرفانگر تقسیم میشود.
تحلیل پهنان گر، بهصورت مقطعی انجام میشود، ابزار غالباً پرسشنامه و آزمون بوده و در آن با انتخاب نمونه، نتایج به کل جامعه قابل تعمیم میباشد و سعی میشود که به مسئله یا پرسشها یا فرضیه های مطرحشده پاسخ داده شود.
این تحلیلها بیشتر توصیف کننده وضعیت موجود و بیان کننده روابط میباشد.
ولی تحلیلهای ژرفانگر، معمولاً به شکل طولانی مدت و درازمدت انجام شده و روشها، بیشتر مشاهده و مصاحبه یا آزمایش بوده و هدف بیشتر شکافتن پدیده موردنظر در عمق یا ژرفا میباشد.
ناگفته نماند که این دو گروه تحلیل، در تقابل یا تعارض باهم نیستند و میتوانند به عنوان تکمیل کننده یکدیگر بکار روند